iç mimari görselleştirme - An Overview

Bunlar daha sonra girişimin sistemleri tarafından kullanılıyor. Böylece yeni projeleriniz için mimari dokümantasyonun en ayrıntılı düzeyde oluşturulması sağlanırken, dokümantasyon ve açıklama süreçlerinin otomatikleştirmesi mümkün oluyor. Veras

İlk konumuz olan teknik çizimlerimizi yaparken ve hızlı biçimde hacimler oluştururken hangi programları kullandığımızdan söz edecek olursak; teknik çizim için bir numaralı ve herkes tarafından kabul görmüş olup her zaman kullanılan Autocad applicationı.

Son başlığımız ise bizim açılımını akıllı bina modelleme olarak çevirdiğimiz BIM (constructing facts Modelling) yazılımlarıydı. Bununla ilgili ise sektörde iki tane advertisementı çOkay bilinen ve yaygın kullanılan method var: Revit ve ArchiCAD.

Özellikle ticari işlerde büyük ölçekli veya organik mimariye sahip projelerin modellenmesi sürecinde Sketchup zorlanabilmekte, çeşitli takılmalar yaşamanıza sebep olarak three boyutlu tasarım sürecini yavaşlatıp, çalışma isteğinizin kaçmasına neden olmaktadır. Ama her koşulda AutoCAD ile birlikte öğrenmesi ve kullanması çok kolay olan, bir günde bile temel çalışmalar yapmaya başlayabileceğiniz Sketchup planını da bilmekte fayda olduğunu söyleyebiliriz. Eğer Sketchup'a ilgiliyseniz Sketchup'ta "En Faydalı Pluginler" yazımıza göz atmanızı öneririz.

3D modelleme, tasarımcılara yapıların ve mekanların gerçekçi bir şekilde canlandırılmasını sağlar, böylece tasarımların görsel açıdan değerlendirilmesine ve müşterilerin veya yatırımcıların projeyi tam olarak kavramalarına olanak tanır.

3D model oluşturulduktan sonra, bu model render alma sürecine tabi tutulur. Render, 3D modelin second görüntüye dönüştürülmesidir.

Tasarım dünyasına yeni bir boyut kazandıran bu teknolojilerin, projelerin anlaşılabilirliğini ve etkileşimini nasıl artırdığını keşfetmeye hazırsanız, başlayalım.

Finch, kural tabanlı ve yapay zeka olmak üzere iki tür zekaya sahip. Kural iç mimari görselleştirme tabanlı, kullanıcının kendisinin değiştirebileceği girdilere sahip algoritmalar içeriyor. Bina yüksekliği, daire dağılımı ve duvar kalınlığı gibi detaylara uygulanabiliyor. Kural tabanlı yapı, birbirinden farklı tekrarlayan görevleri otomatikleştirebiliyor.

Vray’in öne çıkan avantajlarını söylemek gerekirse; hızlı bir ayarlama yaparak üst seviye fotorealistik render görselleri edinmenin mümkün olduğu bir system. Bunun yanında çOkay detaylı parametrelere de sahip olup sanatsal görseller oluşturmanızın mümkün olabildiği bir yazılım. Tek başına çalışcouldıp bir eklenti olarak 3ds Max ve Maya programlarına kurulabilen ve modellediğiniz projenin kaplamalarını atayıp, ışık ve atmosferik ayarlarını düzenleyerek gerçekçi bir görseline ulaşmanızı sağlayan bir yazılım olarak Vray’i kullanabilirsiniz.

Kullanıcıların cephe tasarımının ötesinde iç mekân kullanımını önemsediği bilinen bir durumken iç mekân tasarım ve 3D çizim çalışmalarının satış için gerekli bir sunum aracı olduğu açık bir durumdur. O nedenle satış için dış mekân mimari görselleştirme sunumu hizmeti almak isteyen müşterilerimize, konut projelerinin iç mekân görselleştirme çalışmalarının da mutlaka satış kataloglarında yer almasını tavsiye ediyoruz. Bu noktada All Render olarak büyük ölçekli karma konut projelerinin satış süreçlerinde bulunmanın verdiği tecrübe ile uygun fiyatlarla satışa yönelik iç mekân tasarım ve sunumlarınızı yapmaktayız. 

Webrazzi Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor.

Özellikle yüksek bütçeli projelerde tercih edilen sanal gerçeklik deneyimi, mimarlık ofislerinin müşterilere sunacakları hizmetler arasında giderek daha fazla önem kazanıyor.

Özellikle ücretsiz olması nedeniyle Blender burada öne çıkan bir system. Fakat eğitim videolarının içeriğine baktığımızda en zengin içerik 3ds Max ile alakalı içeriklerdir ve bu da 3ds Max softwareını öne çıkarmakta ve bulabileceğiniz çok sayıda ücretsiz eğitim videosu kaynağı öğrenme motivasyonunuzu önemli ölçüde yüksek tutarak verimli bir öğrenim süreci sağlamanıza yaramaktadır.

Son olarak, sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin mimari tasarımdaki yeri ve önemi gün geçtikçe artmaktadır. Sanal gerçeklikle entegre edilmiş 3D modellemeler, kullanıcıların tasarlanmış alanları keşfetme şeklini tamamen değiştirmekte ve onlara gerçek zamanlı bir deneyim sunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *